112

Marco Kroon aangehouden na kopstoot aan agent

Topmilitair Marco Kroon is zondag aangehouden nadat hij in de binnenstad van Den Bosch een kopstoot aan een agent had uitgedeeld. De drager van de Militaire Willems-Orde is door de politie overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, volgens Brabants Dagblad.

Lees ook: Marco Kroon wil met nieuw boek zijn kant van verhaal vertellen

De advocaat van Marco Kroon, Geert-Jan Knoops, laat weten dat zijn cliënt inderdaad is opgepakt. “Ik weet momenteel niet wat er gaande is”, zegt Knoops, die over de kwestie nog geen direct contact met Kroon heeft gehad. “Het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen.”

Wildplassen

Kroon zou in het carnavalsweekeinde door een agent zijn betrapt op wildplassen. Nadat hij daarop was aangesproken kwam het tot de kopstoot aan de politie-agent, melden de getuigen.

Lees ook: Marco Kroon niet alleen ontvoerd, maar ook verkracht in Afghanistan

De Koninklijke Marechaussee wil niets kwijt over identiteit, verdenking en omstandigheden, maar kan wel bevestigen dat er in Den Bosch een militair is aangehouden. Het is gebruikelijk dat strafbare feiten die door militairen gepleegd worden, ook in hun vrije tijd, door de marechaussee onderzocht worden.

Volgens artikel 44 uit het reglement op de militaire Willems-orde zou Kroon zijn Willems-Orde kwijt kunnen raken bij een onherroepelijke veroordeling.

ANP