112

Man zwaargewond op straat gevonden na woningbrand in Eindhoven

Een man is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond op straat gevonden in de Veldhovense Emmastraat. Kort daarvoor brak er een hevige brand uit in een leegstaande woning in Eindhoven.

Volgens lokale media zou de man de vorige eigenaar van de woning zijn.

Via het dakkapel

De brand in de woning  aan de Lemmenslaan in Eindhoven brak rond 23.20 uur uit. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en wisten de brand snel te blussen. Schade aan de binnenkant van het pand is groot. De politie had al direct het vermoeden dat het om brandstichting zou gaan.Het huis was pas geleden leeggehaald en per opbod verkocht.

Het vermoeden dat de brand aangestoken zou zijn werd bevestigd door omwonenden. Volgens hen klom de vorige eigenaar via het dakkapel de woning binnen. Niet veel later kwam er rook ui het pand.

‘Zeer, zeer, ernstig gewond’

Rond 00.10 uur kwam er een melding binnen van een man met ernstige brandwonden op de Emmastraat in Veldhoven, zo’n drie kilometer verderop. Het gezicht van de man zou verbrand zijn en zijn handen zouden zwart zijn van de roet. Hulpdiensten spraken over een ‘zeer, zeer, ernstig gewonde man’. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie is de man wel verdachte van brandstichting maar is nog niet formeel aangehouden in verband met zijn verwondingen.

De man was zo gewond dat hij eerst naar het brandwondencentrum in Rotterdam is gebracht. De woning van de man werd vannacht beveiligd. De politie doet nog onderzoek in de woning.

Beeld: SQ Vision