112

Man in auto Duivendrecht hoogstwaarschijnlijk doodgeschoten, kindje zat op achterbank

De 34-jarige Seif Ahmed die begin vorige maand dood werd aangetroffen in een auto in Duivendrecht is hoogst waarschijnlijk om het leven gekomen door een misdrijf.

Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen in zijn auto in Duivendrecht en overleed kort daarna. Hij had een schotwond en hoewel de politie aanvankelijk ook rekening hield met zelfmoord, lijkt het er nu toch op dat hij is doodgeschoten. Zijn kindje, dat op de achterbank zat, bleef ongedeerd.

Bewegingloos in de auto

De politie kreeg dinsdagmiddag 1 oktober rond 17:30 een melding van een voorbijganger dat er een bewegingsloze man in een auto zat op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust in Duivendrecht. Het slachtoffer zat bewegingsloos in zijn auto en er was geen enkel contact met hem te krijgen. Op de achterbank zat een jong kind. Om de voorbijganger het niet helemaal vertrouwden schakelde hij de hulpdiensten in. De toegesnelde hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Het kind dat ook in de auto zat, bleek na onderzoek de kind van de man te zijn. De peuter is door hulpverleners overgedragen aan de moeder.

Kapper uit Egypte

Het slachtoffer kwam uit Egypte en was de afgelopen jaren werkzaam als kapper in Amsterdam-West. Hij was geen bekende van de politie. En vooral daarom tast de politie in het duister over het motief van de moord. De politie is op zoek naar meer informatie over het schietincident en is daarbij op zoek naar mensen die mogelijk meer hebben gezien of die meer weten over de zaak.

Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Doe je het liever anoniem? Dan kan dat door 0800-7000 te bellen.

Beeld: HFV Photo Services