112

Doodgestoken Hoofddorper (64) slachtoffer van roofoverval

De man die maandagavond in Hoofddorp door een steekpartij om het leven kwam, was het slachtoffer van een roofoverval. De 64-jarige inwoner van Hoofddorp stond rond 20.50 uur samen met zijn vrouw geld te pinnen aan de Markenburg, toen hij werd overvallen door twee mannen, aldus de politie dinsdag.

Er ontstond een worsteling, waarbij de man uit Hoofddorp werd gestoken. Hij overleed ter plekke. De politie begon direct een zoektocht naar de daders, maar zij zijn nog niet gepakt. De politie laat aan Hart van Nederland weten dat het gaat om twee in het zwart geklede jonge mannen en dat één van de daders een “opvallend grote bril” droeg.

Predikant Coen Wessel hoorde gisteravond de sirenes vanuit zijn protestantse kerk om de hoek van het winkelcentrum. “Thuis las ik dat er een dodelijk slachtoffer was gevallen. Dan schrik je.”

Kaarsjes en bloemen

Ook veel mensen uit de buurt zijn geschrokken. Bij de pinautomaat staan dinsdag bloemen en kaarsjes. Ook Wessel en zijn vrouw zetten vandaag kaarsjes neer. “Dit kun je niet zomaar voorbij laten gaan, dus doen wij dit vanuit de kerk.”

Beeld: HFV Photo Services