112

Man opgepakt voor neersteken drie jongeren in Breda

De politie heeft een 30-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht zondagavond drie jongeren van 15 en 16 jaar te hebben gestoken in een park in Breda.

Een van de slachtoffers, een jongen, is er ernstig aan toe. Hij moest met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam. De twee andere slachtoffers, een jongen en een meisje, zijn opgenomen in een ziekenhuis in Breda.

Vechtpartij

De verdachte werd maandagochtend vroeg rond 04.00 uur opgepakt in zijn huis in Breda. Volgens getuigenverklaringen, meldt de politie, zou hij betrokken zijn bij een vechtpartij na een ruzie tussen meerdere mensen. De jongeren wilden tussenbeide komen en zijn toen verwond door de verdachte die om zich heen begon te steken.

Mes gevonden

In het huis van de verdachte is een mes en een kledingstuk gevonden dat overeenkwam met het signalement dat getuigen hadden gegeven.

Lees ook: Drie gewonden door steekincident Breda

Het gebeurde zondagavond even na 21.00 uur in een parkje nabij de Argusvlinder in Breda. Burgemeester Paul Depla van Breda reageerde zondag al op Twitter. Hij zei “geschrokken en geschokt” te zijn.

ANP