Misdaad

GEZOCHT: 84-jarige man neergestoken op station Heemskerk

Een 84-jarige man werd op zondag 15 september 2019 vanuit het niets neergestoken op station Heemskerk. De dader maakte een verwarde indruk en vluchtte rennend weg. De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Het slachtoffer bleek een ruim tien centimeter diepe steekwond in zijn zij te hebben. Hij moest met spoed worden geopereerd en lag ruim anderhalve week in het ziekenhuis.

“Zeker op mijn leeftijd kan zoiets heel anders aflopen. Voor hetzelfde geld ben je je leven kwijt”, vertelt het 84-jarige slachtoffer.

Verwarde indruk

De dader, die kleding van vermoedelijk spijkerstof droeg en een pet op had, maakte een verwarde indruk. Hij had een scherp voorwerp bij zich waarmee hij het slachtoffer heeft gestoken.
Na het incident is hij gevlucht richting de Euratomsingel. Mogelijk kwam hij uit die omgeving of was hij bij iemand op bezoek die zondagmiddag.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar verschillende getuigen. Een vrouw met een lichtgetinte huidskleur stond vlakbij het slachtoffer bij de NS-kaartautomaat toen het gebeurde. Ze riep naar een man, die samen met een aantal kinderen bij een auto stond, dat hij achter de dader aan moest gaan. De politie wil deze mensen graag spreken.

Ook komt het team graag in contact met een man met een snor die in de buurt van het station en de Euratomsingel liep. De dader moet deze man tijdens zijn vlucht zijn gepasseerd. De man met de snor heeft nog even op een muurtje bij de Lidl gezeten en met het slachtoffer gesproken. Was u dit of weet u wie de getuige kan zijn, meld het alstublieft.

Aanhouding tweede incident

Op woensdag 16 oktober werd in Beverwijk een man van veertig neergestoken, ook uit het niets. Voor dat incident is een achttienjarige man uit Beverwijk aangehouden. De politie onderzoekt beide incidenten.

Heeft u informatie?

Heeft u informatie over de dader of bent u een van de getuigen? Neem dan alstublieft contact op met de politie. Dat kan via de Opsporingstiplijn opĀ 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.