112

Man (27) bijna vermoord door kopschoppers in Almere

Een 27-jarige man is in Almere bijna doodgeschopt door 2 jongemannen. Over de aanleiding voor de zware mishandeling tasten zowel het slachtoffer als zijn vrouw in het duister.

Door het handelen van een goede vriend is erger voorkomen, vertelt de echtgenote. “Als hij niet had ingegrepen dan had ik nu geen man meer gehad en mijn kinderen geen vader meer.”

Het slachtoffer liep vanaf een poolcafé op de kruising tussen de Kassierstraat en de Bankierbaan richting het station toen hij een klap kreeg waardoor hij bewusteloos raakte. De twee daders hebben hem vervolgens meerdere malen tegen het hoofd geschopt.

‘Zwaar getraumatiseerd’

Van de mishandeling kan het slachtoffer zich niets meer herinneren, maar van de gevolgen heeft hij ontzettend veel last. “Het gaat heel slecht. Hij heeft een zware hersenschudding, gebroken tanden, een gebroken neus en gekneusde ribben. Mijn man is zwaar getraumatiseerd, hij gaat hier echt aan onderdoor.”

De daders zijn nog niet aangehouden, maar de politie heeft camerabeelden van de omgeving in beslag genomen en die worden nu bekeken.