112

Man (25) in coma na zware mishandeling Nunspeet: 'Hij werd naar buiten gesleurd'

Een man is maandagavond zwaargewond geraakt na een heftige mishandeling in Nunspeet. De 25-jarige Andrew was bij een vriend thuis. Daar zou hij door een vriend van die vriend in elkaar zijn geslagen.

“Na de mishandeling is hij naar buiten gesleurd en is hij nog eens mishandeld”, zegt de broer van het slachtoffer tegen Hart van Nederland, terwijl hij onderweg is naar het ziekenhuis. Volgens getuigen gebeurde dit zo’n drie keer. “Ik ben vannacht bij hem geweest, maar hij is nog steeds niet bij.” Andrew zou een schedelbreuk hebben opgelopen.

Buiten achtergelaten

Na de mishandeling zou de verdachte Andrew buiten op de koude straatstenen hebben achtergelaten. “Waarschijnlijk was er ook drank in het spel, maar dat hij hem zo achterlaat buiten vind ik echt erg. Dan ben je niet helemaal ok√©.” De vriend bij wiens huis het allemaal gebeurde, zou de boel wel hebben geprobeerd te sussen. Maar dat mocht niet veel baten.

Getuigen gezocht

Er is inmiddels een 42-jarige man opgepakt voor de ernstige mishandeling. Hij zit nog steeds vast. De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Er wordt gezocht naar getuigen. Die kunnen zich melden bij de politie.

Beeld: SPS Media