Misdaad

Man (23) opgepakt voor steken hardlopers en fietsers in Noord-Holland

De politie heeft een 23-jarige man uit Julianadorp opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij een reeks steekincidenten in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn. De dader koos als slachtoffers mensen die aan het hardlopen of fietsen waren.

In november 2018 werden een 18-jarige en een 52-jarige vrouw, beiden uit Limmen, aangereden door een automobilist en daarna met een voorwerp gestoken op de Zanddijk in Castricum. De jongste van de twee liep door de steekpartij een klaplong op. Haar toestand was korte tijd kritiek, daarna ging het snel beter met haar.

Lees ook: Meisje (15) zomaar in arm gestoken vanuit rijdende auto

Een paar dagen, op 26 november, werd een vrouw van 18 vanuit een auto gestoken toen ze aan het hardlopen was in haar woonplaats Egmond aan den Hoef. Op 26 januari werd in het dorp Barsingerhorn een 15-jarige fietsster vanuit een passerende auto met een scherp voorwerp in haar arm gestoken.

Tips

De politie kreeg ruim 150 tips binnen, nadat Opsporing Verzocht (AVROTROS) en Bureau NH van de regionale omroep aandacht aan de zaak hadden besteed.

Uitgebreid onderzoek leidde uiteindelijk naar de 23-jarige verdachte. Hij is woensdagavond aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

ANP