Sport

Maarten van de Weijden: 'Als er geen rare dingen gebeuren dan haal ik het'

Zwemheld Maarten van de Weijden is maandagochtend aangekomen in Dokkum. Eerder die ochtend zwom hij voorbij het punt waar hij in 2018 noodgedwongen moest opgeven.

Iets voor 10.00 uur kreeg hij van waarnemend burgemeester Hayo Apotheker, de tiende stempel. Apotheker gaf vorig jaar Maarten de laatste stempel in Franeker, toen hij daar als waarnemend burgemeester zat. ”Ik ben nu zo blij dat ik hem weer een stempel mag geven, vorig jaar gaf ik hem de laatste stempel maar dit jaar gaat hij het hopelijk wel halen. Ik heb er een goed gevoel over.”

‘Ik dacht; er staat niemand langs de kant’

Vlak na het behalen van zijn stempel in Dokkum kon hij nog even Hart van Nederland te woord staan: ”Het is nog wel een stukje, maar als er geen rare dingen gebeuren dan zou het zo maar kunnen dan ik later op de dag aankom in Leeuwarden.

Bekijk hieronder nog een keer de Facebook Live:

Maarten komt nu wel heel dichtbij!

Maarten is in Dokkum! Hierna is nog maar één doel: de eindstreep in Leeuwarden.

Posted by Hart van Nederland on Monday, June 24, 2019

Van der Weijden werd door honderden, misschien wel duizenden mensen onthaald in de Friese stad. ”Bizar hé, ik dacht dat niemand langs de kade zou staan omdat het maandag is, een gewonde werkdag, maar dit had ik niet verwacht. het is echt enorm gaaf. Toen de zwemmer zijn reis weer vervolgde zong het publiek hem toen met ‘Maarten bedankt! Maarten Bedankt!’