Opmerkelijk

9-jarig wonderkind Laurent Simons stopt per direct met TU Eindhoven

Het wonderkind Laurent Simons (9) is per direct gestopt met zijn opleiding aan de TU Eindhoven. Laurent was hard op weg om als jongste ooit de opleiding Electrical Engineering te voltooien, maar door een conflict met de universiteit gaat dat nu niet door.

Negen maanden geleden begon Laurent aan de opleiding Electrical Engineering. Toentertijd werd hem beloofd dat hij voor zijn tiende verjaardag, 26 december, zijn bachelor zou kunnen halen. “Laurent had zich daar dus helemaal op ingesteld”, vertelt vader Alexander Simons. “Hij keek nu al uit naar een lekkere vakantie als hij klaar zou zijn.”

Lees ook: Superslimme Laurent haalt in 1,5 jaar gymnasiumdiploma

Acht maanden langer

Afgelopen maandag krijgt Laurent echter te horen dat hij acht maanden langer over zijn studie moet doen. In een verklaring schrijft de TU Eindhoven dat dit komt omdat hij meer tijd nodig zou hebben om de vaardigheden die horen bij de laatste fase van de studie, zoals “inzicht, creativiteit en kritische analyseren” te ontwikkelen.

“Onzin”, zegt zijn vader. “Vorige week was er nog niets aan de hand. Halverwege november heeft hij zelfs nog een mailtje gekregen waarin staat dat hij prima op schema ligt. Het is dus onbegrijpelijk.”

Alexander benadrukt dat het hem niet uitmaakt hoe lang Laurent over zijn opleiding doet, maar hij valt over het feit dat er dingen zijn beloofd die niet worden nagekomen. “Als Laurent nou tentamens niet gehaald had en daardoor langer over de opleiding moest doen, is dat prima. Maar hij haalt alles.”

Topuniversiteiten

Inmiddels heeft Laurent al verschillende aanbiedingen gekregen van andere universiteiten om zijn bachelor Electrical Engineering af te maken. Daarna, of als het aan Laurent ligt tijdens , volgt zijn PhD, waar inmiddels ook al verschillende topuniversiteiten zich voor gemeld hebben.

Op Instagram laat Laurent zelf weten hoe boos hij is over de gang van zaken bij de TU Eindhoven. “Ik lag op schema om klaar te zijn in december”, schrijft hij. “En nu zeggen ze ineens dat het pas medio 2020 kan! Ze liegen zo veel!”

https://www.instagram.com/p/B53N7KpJcfk/