Koningsdag wordt buiig en fris

DEN HAAG (ANP) – Voor Koningsdag ziet de weersverwachting er niet gunstig uit. Het wordt volgens Weeronline buiig en er staat vrij veel wind. Met maximumtemperaturen van 12 รก 13 graden in de kustprovincies en 14 graden in het midden, zuiden en oosten is het bovendien relatief koud. Ook tijdens Koningsnacht komen een paar buien voor. De temperatuur in de nacht ligt rond 8 graden.

Koningsdag start zaterdag wisselend bewolkt en op veel plaatsen droog. In het oosten en noorden kan een deel van de ochtend nog vrij zonnig verlopen, maar vanuit het westen raakt het bewolkt en neemt de kans op regen snel toe. De kans is groot dat de dag verder in vrijwel het hele land ronduit buiig verloopt, maar met wat geluk zijn er in de middag ook droge perioden en zien we af en toe de zon. Het noorden en westen hebben ‘s middags wat grotere kansen op relatief gunstig weer dan het zuiden en oosten.

Een groot deel van de dag waait de wind uit het zuidwesten tot westen. Eind van de dag draait de wind naar noordwest. Landinwaarts is de wind meestal matig van kracht. In de kustgebieden is de wind (vrij) krachtig. Ook is er bij buien kans op windstoten. In het westen en noorden wordt het slechts 12 tot 13 graden. In het midden, zuiden en oosten kan het 14 graden worden. Hiermee is het relatief koud. Middagtemperaturen tussen de 14 en 17 graden zijn eind april gebruikelijk.

Ook vrijdagavond bij het begin van de Koningsnacht trekt een aantal buien over het land. In de nacht is het overwegend droog. Heel koud wordt het niet. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden. Daarbij waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Aan de westkust is de wind vrij krachtig.