Lifestyle & Entertainment

Koning Willem-Alexander ervaart Amersfoort als 'één groot warm bad'

Koning Willem-Alexander heeft zijn verjaardagsbezoek aan de Utrechtse stad Amersfoort zaterdag ervaren als ‘één groot warm bad’. Dat vertelde het staatshoofd na afloop van de festiviteiten in de stad tegen Hart van Nederland.

“Wat mij opviel in Amersfoort is dat al die verschillende groepen op een positieve manier, samen (Wij Amersfoort), zich presenteren hier. Naar de familie toe, naar Nederland toe en iedereen die gelooft hier dat we samen veel sterker zijn”, sprak Willem-Alexander. “En dat is het mooie van deze Koningsdag.”

Gezegend mens

Koningin Máxima valt vooral de humor en de creativiteit van de optredens en activiteiten op. “Echt een heel mooie manier, door kinderogen gekeken en aan ons gepresenteerd. Echt heel mooi”, sprak de vorstin. De koning sprak op zijn beurt van een “echt verjaardagsfeest”. “Ik ben echt gewoon een gezegend mens dat ik dit mee mag maken op mijn verjaardag.”

Lees ook: Koninklijke familie aangekomen in Amersfoort, begint wandeling door de stad

Ook Prinses Amalia ervaart de dag als een feestje. “Iedereen maakt er elk jaar een enorm feest van en daar ben ik ontzettend trots op, dat ik hier in dit land woon.” Toch is het voor de prinses soms nog wel even wennen om in het middelpunt van de belangstelling te staan. “Het is af en toe nog even onwerkelijk voor mij om het te realiseren dat dit nu eigenlijk echt mijn leven is, maar ik heb het altijd heel leuk.”