112

Klopjacht op Engelssprekende man in vermissingszaak Rotterdams meisje (12)

Het vermiste 12-jarige meisje in Rotterdam is vermoedelijk in gezelschap van een mogelijk Engelssprekende man. Dat meldt de politie die zich grote zorgen maakt over haar veiligheid. Op politie.nl staat een foto van de man.

In de nacht van donderdag op vrijdag verstuurde de politie een AMBER Alert vanwege haar vermissing omdat deze urgent en zorgwekkend is. De politie heeft inmiddels tientallen tips binnengekregen. Deze worden nu nagetrokken. Ongeveer dertig rechercheurs werken aan de zaak. De politie heeft al met veel klasgenoten van het meisjes gesproken, maar doet nog een oproep om met meer schoolgenoten in contact te komen.

Lees ook: Tientallen tips over zorgwekkende vermissing  meisje (12) uit Rotterdam.

Het meisje wordt sinds donderdagmiddag vermist. Ze is rond 12.30 uur vertrokken van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is daar nooit aangekomen. Ze heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Chatcontacten gewist

Familieleden vertelden de politie over eerdere chatcontacten van het meisje. Die bleken inmiddels gewist. De politie roept mensen op die ook maar iets weten over waar ze kan zijn om contact op te nemen.

ANP