112

Luxe kledingwinkel in Deventer geplunderd na ramkraak

Er is weinig over van de voorgevel van kledingwinkel Auckland Casuals in Deventer. Donderdagochtend is een auto door de glazen winkeldeur naar binnen gereden. De daders hebben vervolgens de zaak leeggeroofd.

Buurtbewoners die schuin tegenover de winkel wonen, werden wakker van glasgerinkel en dachten eerst aan een aanrijding. Zij keken naar buiten en zagen dat een auto de glazen winkeldeur kapot had gereden. Overal lagen glasscherven.

‘Met tientallen jassen naar buiten’

De auto nam opnieuw een aanloop en ramde door het veiligheidshek heen. Volgens de buurtbewoners gingen vier mannen daarna de winkel binnen en renden zij even later met tientallen jassen en andere dure kleding naar buiten.

Eigenaar Detmer Beerink van de kledingwinkel zegt tegen Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma dat de schade groot is. “Ze hebben veel kleding meegenomen. Maar dat zijn maar spullen. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.”

Daders gevlucht en gecrasht

De daders vluchtten in een blauwe Audi. De auto met Poolse kentekenplaten kwam niet ver en botste bij de afslag Nieuwleusen van de A28 tegen een lantaarnpaal. Volgens ooggetuigen achtervolgde de politie de voortvluchtige ramkrakers met minstens tien voertuigen.

Een hoop glas en politie die de boel afzet. Zo treft Arjan Lentelink de straat aan wanneer hij zijn winkel ‘Lentelink’ ernaast die ochtend wil openen. “Als ik iets eerder was geweest, had ik ze tegen kunnen komen,” vertelt hij. “Toevallig sliep ik vandaag een beetje uit.” Het zou gaan om bepaald soort merkjas.

In de kofferbak van de vluchtauto lagen kledingstukken die zijn buitgemaakt in de winkel in Deventer. De politie meldt dat er twee verdachten zijn aangehouden en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beeld: SPS Media / Rens Hulman