Dieren

Kitten overleeft ternauwernood snikhete auto in Kaatsheuvel

De politie heeft donderdagmiddag een kitten gered uit een snikhete auto aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. Na een warmtemeting bleek de temperatuur al opgelopen te zijn tot 33 graden. Het jonge poesje is uiteindelijk door haar baasje ongedeerd uit de auto gehaald.

Politieagenten van team Langstraat kregen van oplettende buurtbewoners een melding binnen van een kitten in een geparkeerde auto. Op locatie zagen ze dat er inderdaad een klein poesje opgesloten zat. “Wij besloten de eigenaar direct ter plaatse te laten komen”, laat de politie gemeente Loon op Zand via hun Facebookaccount weten.

Lees ook: Agenten tikken ruit in en redden twee honden uit snikhete auto in Leeuwarden

Toen de eigenaar van het beestje eenmaal ter plaatse was, kon het diertje veilig uit de hete auto bevrijd worden. “Na uitgelegd te hebben wat de strafrechtelijke consequenties waren, is de eigenaar met haar kitten vertrokken”, schrijft de politie.

De politie laat verder op hun Facebookpagina weten dat het diertje nog vol energie zat en dat erger voorkomen heeft kunnen worden door oplettende buurtbewoners.