112

Kippenboer Bert uit Dalfsen denkt niet over stoppen na grote brand

Voor kippenboer Bert Huisman uit Dalfsen is na de grote brand op zijn terrein nog veel onduidelijk, maar één ding weet hij zeker: “Ik zal niet stoppen met mijn bedrijf.” Hij reageert daarmee tegen RTV Oost op de vermoedens die er zijn over de oorzaak van de brand.

Van dreigbrieven tot protestacties: Al jarenlang is er onenigheid in Dalfsen over de mestvergister van kippenboer Bert Huisman. Aanhangers van de Partij van de Dieren zijn fel tegen de biovergister.

De politie deed zondag onderzoek, mogelijk omdat er sprake is van brandstichting. De politie laat zondagmiddag op Twitter weten dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor strafbare feiten.

Bedreigd

De kippenboer wordt al jaren bedreigd. Dat begon toen de Partij voor de Dieren en enkele omwonenden in 2015 demonstreerden tegen die peperdure mestvergister, destijds nog in aanbouw, en de uitbreidingsplannen van het bedrijf. Die demonstratie liep uit de hand.

Sindsdien ligt de boer onder vuur. Huisman zelf zegt de geruchten ook gehoord te hebben, maar daarop reageren wil hij niet. Hij is volgens RTV Oost bang de verkeerde dingen te zeggen.