Dieren

Kind zet zwaar verwaarloosd konijn uit auto in Deil

Een man die in Deil zijn hond aan het uitlaten was, wist maandagavond niet wat hij zag. Voor zijn neus stopte een auto, stapte een kind met een konijntje uit en werd het dier door het kind letterlijk in de kou gezet.

Een medewerker van Stichting Dierenhulp Dierenambulance Deil plaatste een foto van het zwaar verwaarloosde dier op Facebook. Medewerkers van de stichting zijn verbijsterd. Als de man niet toevallig had gezien wat er gebeurde en hulp inschakelde, is de kans klein dat de knager de dumping had overleefd.

Lees ook: Legendarische internetpoes Lil Bub op 8-jarige leeftijd overleden

Niet alleen vanwege de kou, maar ook omdat het dier lijdt aan syfilis en ernstig ziek is. Ook zijn de tanden en nagels helemaal doorgegroeid, waardoor bewegen en eten moeizaam is. “Als het konijn niet gezien was, had deze nog weken buiten in de kou kunnen lijden en creperen totdat hij was overleden.”

‘Verwaarlozen en dumpen’

“Het is te belachelijk voor woorden hoe sommige mensen met dieren omgaan”, vervolgt de medewerker. “Verwaarlozen en vervolgens dumpen, omdat… de dierenartskosten te hoog zouden zijn? Dit konijn had er nooit zo slecht aan toe mogen zijn. En bizar dat kinderen blijkbaar opgevoed worden met het idee dat het juist is om zo met je huisdier om te gaan; het kind zelf het beestje op straat laten zetten en achterlaten.”

Ook doet de stichting een oproep: “Mocht iemand weten van welk gezin dit konijn was, neem dan contact met ons op; 0344-627071”.