Lifestyle & Entertainment

Met deze fijne films kom je de eerste kerstdag wel door

De kerstdagen zijn het moment om samen te zijn met familie en vrienden. Maar soms is lekker om even weg te dromen bij een film. Ook dit jaar is er weer genoeg te kiezen. Wij zetten de beste kerstfilms voor je op een rij.

Op televisie pakt vooral Net5 flink uit. De hele dag door zijn kerstfilms te zien. De eerste start om 10.25 uur en de laatste is na middernacht pas afgelopen. Het complete overzicht is te vinden op de site van de zender.

Het hoogte punt van de dag op Net5 is om 20.30 uur Love Actually, een verhaal waarin het leven van acht mensen uit Londen rond kerst verstrengeld raakt vol liefde.

Op SBS6 start om 18.25 uur de klassieker The Santa Clause. Twee uur later is aansluitend het vervolg te zien: The Santa Clause 2.

Volgens sommige fans is Die Hard de ultieme kerstfilm. Vanaf 20.30 is de klassieker met Bruce Willis te zien bij Veronica:

Home Alone

Dé kerstklassieker voor veel gezinnen. Dit jaar niet op tv, maar wel te zien via Disney+. Deze móet je zien, want kerst is niet compleet zonder Kevin en zijn avonturen.

Films in de bioscoop

Ook in de bioscoop is veel te beleven. De absolute kraker op dit moment is het laatste deel van de Skywalker-saga: Star Wars – The Rise of Skywalker.

En Disney heeft deze feestdagen nog een sterke troef in de bioscoop uitgebracht: Frozen II is eindelijk te zien. Het is niet de enige film die zich richt op kinderen: Mees Kees in de wolken, Spionnen geheimen en The Addams Family.

Op de lange lijst van films die in de bioscopen draaien staan ook nog: Knives out met o.m. Don Johnson), het technische hoogstandje Cats en het volgende deel rond het spel Jumanji: The Next Level.

Voor wie liever gaat winkelen

Traditioneel zijn winkels op eerste kerstdag gesloten. Maar steeds meer supermarkten zijn open, al zijn de tijden vaak anders dan normaal. Voor de mensen die toch nog boodschappen moeten doen zijn de openingstijden online te vinden.