112

Duizenden kerstdiners Velp alsnog afgeblazen na brand, wat nu?

In tegenstelling tot de verwachting van eigenaar Maarten Meurs, kunnen de kerstdiners bij het ABC Restaurant in Velp niet doorgaan. Zesduizend mensen moeten op zoek naar een andere invulling van hun avond.

Dinsdag woedde er een hevige brand in de all you can eat-keten die bestaat uit negen restaurants. Medewerkers van het restaurant moeten alle reserveringen voor deze en komende week afbellen.

Na jaren weer samen met hele familie

Malissa van Boxtel uit Goirle zou op eerste kerstdag na vele jaren eindelijk weer eens met haar hele familie samen gaan eten. “Wij balen er zeer zeker van dat dat niet meer bij ABC kan” reageert ze. “Zie nu nog maar eens voor achttien personen een plekje te vinden in een ander restaurant, enkele dagen voor de Kerst.”

De familie heeft de afgelopen jaren veel tegenslagen gehad. “Mijn moeder heeft zeven jaar geleden maar liefst zes TIA’s gehad. Ze kan daardoor helaas niet meer praten en na jaren vonden wij het een mooi moment om samen te zijn met Kerst.”

Ook Danique uit Rijkevoort had met haar familie gereserveerd in Velp. Ze is er vaste klant en komt er meerdere keren per jaar. “Mij maakt het niet uit waar ik eet met Kerst. Het draait voor mij om gezellig met familie samen zijn.”

Ze vindt de situatie vooral heel rot voor de eigenaren van het restaurant. “Zij lopen veel omzet mis met Kerstmis én hebben veel kosten om het restaurant weer te herstellen. Onze Kerst gaat toch wel door.”

Alternatief voor klanten Velp

Danique hoeft niet zelf in de keuken te gaan staan na de brand in het restaurant. Ze heeft nog bij een vestiging van ABC in Sevenum kunnen reserveren voor tweede kerstdag.

De familie van Malissa wacht nog op een belletje van ABC Restaurants voor een eventuele verplaatsing naar Sevenum. Ondertussen is het ze toch gelukt iets anders te vinden. Ze gaan wokken in Veghel.

Beeld: SQ Vision