Opmerkelijk

Vooral met Kerst geven Nederlanders elkaar cadeaus

Niet met Sinterklaas maar met Kerst geeft de meerderheid in Nederland elkaar cadeaus. Het feest rond de geboorte van Jezus Christus is ook favoriet onder de Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van Wat vindt Nederland?

Aan het onderzoek deden bijna drieduizend mensen mee. Een kleine meerderheid van 51 procent viert dit jaar geen Sinterklaas met cadeaus. Vijf procent van de deelnemers aan het representatieve onderzoek zegt zich geen cadeaus op 5 december te kunnen veroorloven. 45 procent van deze groep schaamt zich daar niet voor.

Van de mensen die wel cadeaus kopen met Sinterklaas geeft 40 procent maximaal 25 euro uit. Het grootste deel van de mensen die sinterklaascadeaus kopen doet dat voor 25 tot 100 euro. 17 procent geeft een bedrag uit tussen de 100 en 500 euro.

Van alle deelnemers aan het onderzoek zegt 53 procent Kerst te vieren met cadeaus. De feestdagen aan het einde van december zijn sowieso favoriet onder de deelnemers van Wat vindt Nederland? 66 procent noemt Kerst als favoriete feest, slechts 19 procent heeft een voorkeur voor Sinterklaas. De rest van de deelnemers heeft hierover geen mening of heeft een ander feest als favoriet.