112

Torenspits in Hoogmade stort in door grote brand: huizen en school ontruimd

Een grote brand heeft maandag de OLV Geboorte – De Goede Herderkerk in Hoogmade verwoest. De brandweer heeft deze opgegeven, nu de hele kerk in brand staat. Rond 15:40 stortte de kerktoren in. Voor zover bekend zijn er daardoor geen andere gebouwen beschadigd geraakt.

In een straal van 150 meter rondom de kerk zijn daarom alle huizen en gebouwen, waaronder een school, ontruimd.

Volg het hieronder live

De brand is ontstaan tijdens het afbranden van verf. Grote vlammen sloegen daarop uit het dak aan de achterkant van de kerk. Het dak van de kerk is inmiddels ingestort en ook het torentje aan de achterkant van de kerk is onder de vlammen bezweken.

Naar mensen in de omgeving is een NL-Alert uitgestuurd. Daarin wordt opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en om uit de rook te blijven. De brandweer roept mensen daarnaast op om niet te komen kijken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Leerlingen opgehaald

Leerlingen van basisschool Ter Does moeten preventief opgehaald worden door hun ouders. Dit heeft de directeur laten weten aan Hart van Nederland. “Er komt heel veel rook uit de kerk. De rook gaat richting de nieuwbouwwijk van Hoogmade. De boel staat vol met brandweerwagens.”

Voor omwonenden die vragen hebben over de kerkbrand of wat zij moeten doen, kunnen contact opnemen met de gemeente via 0171-3327272.