Misdaad

Keith Bakker opnieuw verdacht van seksueel misdrijf

Verslavingsdeskundige Keith Bakker wordt opnieuw verdacht van een seksueel misdrijf, dat bevestigt zijn advocaat na berichtgeving van het AD. Vijf jaar geleden werd hij al veroordeeld voor seksueel misbruik van zeven meisjes.

Uiterlijk dinsdag moet Bakker zich melden bij de politie in Amsterdam. Hij is nu nog in Indonesië, waar hij woont. Zijn advocaat Michael Ruperti van het bureau Cleerdin & Hamer verzekert dat Bakker naar Nederland zal komen.

Keith Bakker verdacht van zedendelict

Waar Bakker precies van wordt beticht weet hij niet, schrijft het AD. Hij weet alleen dat het om een ‘zedendelict’ gaat. Ook wordt de 58-jarige Bakker verweten dat hij het beroepsverbod van tien jaar heeft overtreden dat hij kreeg opgelegd bij zijn veroordeling.

Keith Bakker stelt volkomen onterecht verdacht te worden. De aangifte kan volgens hem maar van één iemand afkomstig zijn: een ex-vriendin die hem kapot probeert te maken. Bakker kreeg een relatie met haar toen ze achttien jaar was.

De verslavingsgoeroe was jaren geleden een vast gezicht op televisie. Hij trad op in verschillende programma’s waaronder Spuiten en slikken, Van etter tot engel en Family Matters.