Sport

Oranje Leeuwinnen weer bij elkaar, met debutant Fenna Kalma

De Leeuwinnen moeten weer aan de bak. In aanloop naar de komende EK-kwalificatieduels tegen Slovenië en Rusland zijn de Oranje-voetbaldames bij elkaar gekomen. Met Fenna Kalma, spits van FC Twente.

Tussen de bekende gezichten moet Kalma nog wel een beetje wennen. Opeens loopt ze op het veld tussen bekende speelster als Sherida Spitse, Danielle van de Donk en Anouk Dekker. “Het besef is er nu pas. Dat je hier echt staat, dat je iedereen hier ziet”, zegt de 19-jarige Kalma.

“Het is heel vet voor haar dat ze hier nu staat. Ik weet hoe hard ze hier voor heeft gewerkt”, vertelt international Victoria Pelova.

Kalma weet het doel te vinden

Als klein meisje begon Kalma met voetbal bij het Friese VV Oudehaske. Aanvankelijk was ze het enige meisje op de club. “Ze speelde samen met jongens. Er waren wedstrijden bij dat zij wonnen met meerdere doelpunten ten opzichte van de tegenstanders hadden gewonnen. Fenna was dan degene die meerdere doelpunten had gemaakt”, zegt haar oud-teambegeleider Gerard Bilijam trots.

“Ik weet niet of ik al mag spelen. Ik ga het eerst maar eens op de trainingen aankijken. Ik mag hopen en dromen, maar dat gaan we wel zien”, zegt Kalma die bij haar club FC Twente dit seizoen al dertien keer scoorde. Voormalig teambegeleider Gerard Bilijam en haar oude club VV Oudehaske wensen haar in ieder geval veel succes.