Politiek

Kabinet maakt werk van rekeningrijden

DEN HAAG (ANP)- Het kabinet gaat aan de slag voor de invoering van een vorm van rekeningrijden. Dat melden Haagse bronnen. Er liggen meerdere varianten op tafel om automobilisten naar gebruik te laten betalen. Een definitief besluit valt pas in een volgende kabinetsperiode.

Rekeningrijden ligt binnen de huidige coalitie gevoelig. Met name de VVD van verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen heeft zich er tot dusver fel tegen verzet. Maar fractievoorzitter Klaas Dijkhoff liet vorige week al doorschemeren dat binnen de grootste regeringspartij toch wordt nagedacht over kilometerbeprijzing. Dat zou nodig zijn om ook elektrische rijders hun deel te laten bijdragen. Zij betalen immers geen brandstofaccijns.

Ruim de helft van Nederland ziet dit niet zitten en maar 15 procent van de door ons ondervraagden geeft aan de auto te laten staan als rekeningrijden wordt ingevoerd.

Aan welke kant staat dan de politiek? Dat hoor je in deze podcast.


Oh Oh Den Haag is de podcast waarin verslaggeefster Charlotte Nijs politiek Den Haag confronteert met jouw nieuws. Iedere week voelt ze politici aan de tand over wat speelt in het land en stelt ze de vraag: wat schieten we op met Den Haag?

Luister hem hier:


Wil jij elke week de nieuwste aflevering van Oh Oh Den Haag beluisteren op je smartphone? Dat kan erg gemakkelijk en gratis door je op de podcast te abonneren. Open de podcast-app op je Apple- of Androidtoestel en zoek de Oh Oh Den Haag-podcast in de app. Klik op de ‘Aboneer-knop’.

Gebruik je Spotify? Dan kun je de podcast hier beluisteren.