Gezondheid

Jumbo roept groot deel vleeswaren terug vanwege mogelijke bacterie

Supermarktketen Jumbo haalt per direct meer dan 130 soorten vleeswaren uit de schappen. De gesneden voorverpakte vleeswaren zijn mogelijk besmet met de listeriabacterie.

Het consumeren van de producten kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Jumbo: ‘gevolgen ernstig’

De listeriabacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans op besmetting is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere moeten oppassen, omdat de bacterie bij hen kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.

Supermarktketen Jumbo heeft meer dan 600 vestigingen door heel Nederland. Hier kun je bekijken welke producten je vooral niet meer moet opeten.

Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug, ook zonder aankoopbon.

Ook Sligro roept producten terug

Groothandel Sligro heeft 160 productsoorten teruggeroepen bij klanten als gevolg van de listeriakwestie bij vleeswarenproducent Offerman. Bij hoeveel klanten dat nodig was, wil een woordvoerder niet kwijt.

De zegsman voegt eraan toe dat Sligro sinds donderdagavond drukdoende is om volledig zeker te stellen dat alle door het bedrijf geleverde producten veilig zijn. Dat is volgens hem gebruikelijk bij elke terugroepactie.

Ben jij iemand die in aanraking is gekomen met besmette vleeswaren van de Jumbo en ben je hierdoor ziek geworden? Wij willen dan graag je verhaal horen. Neem contact op met de redactie via 020-800 7777 of mail ons via Hart@talpanetworks.com