Politiek

Jeugdzorgwerkers schoppen lawaai in Den Haag

Jeugdzorgwerkers verenigd in FNV Zorg & Welzijn hebben een ‘lawaaimars’ gehouden in Den Haag en trokken onder meer langs het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Want daar hebben ze een appeltje mee te schillen.

“Er is vooral een enorm hoge werkdruk”, legt Maaike van der Aar, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, uit. “Zo hoog dat deze mensen die achter me staan eigenlijk zeggen: we komen niet meer toe aan zorg verlenen aan kinderen.”

Chagrijnig op De Jonge

Eén bepaalde minister kon rekenen op een flink fluitconcert… “We zijn met name best wel chagrijnig op Hugo de Jonge, de minister van Jeugdzorg, dus we lopen in optocht langs het Ministerie, geven een fluitconcert en gaan daarna met zijn allen naar binnen om te kijken hoe we 2019 gaan overbruggen”, aldus Van der Aar.

‘Geen woorden maar daden’

De Jonge kwam vervolgens naar buiten om de verhalen van de “aan te horen”. Daar hebben de actievoerders geen boodschap aan en vrijwel direct werd er  ‘geen woorden maar daden’ gescandeerd.

FNV wil onder meer dat er 750 miljoen euro extra voor jeugdzorg komt en dat “de administratiedrift en inkoop- en aanbestedingswaanzin in de jeugdzorg stoppen”.