Politiek

Jesse Klaver laat zich niet intimideren door doodskist met zijn naam: 'Ik blijf vertellen over waar ik in geloof'

GroenLinks-leider Jesse Klaver is niet van plan zich te laten intimideren door protesterende boeren. Dat laat hij weten in reactie op een filmpje op Twitter waarin te zien is hoe een auto met daarop een doodskist met zijn voornaam erop meerijdt in een stoet boeren op weg naar Den Haag.

“Je mag middelvingers naar me opsteken, je mag me uitjouwen op een demonstratie. Er wordt zelfs actiegevoerd met een grafkist met mijn naam erop”, zegt Klaver. “Maar ik blijf vertellen over waar ik in geloof. Het systeem van de bio-industrie is niet houdbaar.”

Luguber beeld

D66-fractievoorzitter Rob Jetten spreekt van een “luguber beeld” en doet een oproep aan de demonstrerende boeren. “Jullie krijgen alle vrijheid je mening te geven. Maar gun die vrijheid ook een ander. Dus ook Jesse Klaver, Tjeerd de Groot en anderen met fundamenteel andere opvattingen.”

Lees ook: Boeren worden tegengehouden door politie op weg naar Binnenhof: ‘We komen er wel!’

Klaver en D66-Kamerlid De Groot waren twee weken geleden ook al mikpunt van woede bij een grote boerendemonstratie op het Malieveld, waar zij massaal werden uitgejouwd. Beide parlementariërs pleiten voor een forse inkrimping van de veestapel, zodat de natuur minder wordt belast door de stikstofuitstoot van de landbouw.

ANP