Dieren

Jelly en Wobbe keren niet terug met kermisattractie Muizenstad na kritiek dierenactivisten

De kermisattractie Muizenstad zal de komende tijd niet meer te zien zijn op de kermis. Eigenaren Jelly en Wobbe Nieborg hebben besloten te stoppen nadat een dierenactivist deze zomer hun zorgen hadden geuit over het welzijn van de muizen.

Activiste Karen Soeters maakte zich boos over het feit dat de attractie, ondanks de zinderende hitte, gewoon open was. Na een aantal weken overwegen hebben Jelly en Wobbe besloten om niet meer op de kermis terug te keren met hun attractie.

De muizen die in de Muizenstad woonde, verblijven nu in een loods. “We hebben er nog ongeveer vijftig. Die zitten in grote kooien. De rest is opgehaald door kinderen die de muizen een nieuw thuis kunnen geven.” De dieren die bij Jelly en Wobbe zijn achtergebleven worden iedere dag verzorgt.

Nieuwe baan

Wobbe laat zich sinds kort weer inhuren als schipper. “Daar is veel vraag naar en dat heb ik in het verleden ook gedaan en er moet toch geld worden verdiend.” Jelly zit door zijn werk weer veel alleen thuis. “Mijn hart en ziel ligt bij de muisjes. Het liefste zou ik gewoon nog in de Muizenstad werken”, zegt Wobbe.

De actie van de dierenactivist heeft niet alleen maar tot narigheid geleid voor de familie Nieborg. “Er zijn naar ons kaartjes gestuurd door mensen die wij niet eens kennen. Die ons adres eigenlijk niet kennen.” De lieve berichten in de brieven hebben Wobbe en Jelly erg goed gedaan.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.