Jamie Cullum en Macy Gray op dag twee van NSJ

ROTTERDAM (ANP) – Onder meer de vocalisten Jamie Cullum, Macy Gray, Dee Dee Bridgewater, Marc Broussard en Jonathan Jeremiah spelen op dag twee van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Ook acte de présence zaterdag geven de band Toto, bassist Joris Teepe, altsaxofonist Gary Bartz, het trio van de Zweedse pianist Bobo Stenson en de Australische blues/soulband The Teskey Brothers. Het Metropole Orkest speelt met onder meer zangeres Lizz Wright.

Rein de Graaff, de 76-jarige éminence grise van de Nederlandse jazz, neemt op het NSJ langzaamaan afscheid van het grote toeren. Dat doet de bebop-pianist met onder anderen altsaxofoniste Tineke Postma, bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke. De Graaffs speciale gast is de Amerikaanse baritonsaxofonist Ronnie Cuber.

Interviews zijn er bijvoorbeeld met solo- en sessiemuzikant Steve Lukather (ook Toto), over de rol van de elektrische gitaar. Artiesten geven clinics en er is weer de North Sea Jazz Quiz. Dj’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof sluiten de zaterdagavond af met Soul Night.