Opmerkelijk

Jeugdlid in tranen: fiets gestolen na inzamelingsactie wielervereniging

Jeugdlid Mehari Gebremeskel van R&TC Groenewoud uit Nijmegen staat noodgedwongen langs de kant. De fiets van de wielrenner is gestolen. En dat doet pijn. De racefiets had hij gekregen van andere leden van de vereniging na een inzamelingsactie.

De leden van Groenewoud kwamen in actie nadat de 18-jarige Mehari meeging op een fietsweekend in Limburg. “Hij reed op zo’n ouwe fiets, daar kon hij echt niet meer op trainen. Eerst hebben we in Limburg een fiets gehuurd. Daarna is de inzamelingsactie gestart”, aldus voorzitter Joost van Wijngaarden van R&TC Groenewoud. Mehari komt oorspronkelijk uit Eritrea. Als ROC-student houdt hij weinig geld over voor andere zaken.

In een dag compleet

De 250 leden van Groenewoud hebben samen materiaal en geld voor de fiets van Mehari ingezameld. Binnen een dag was de fiets compleet. Een van de leden heeft de rood-witte Stevens Impala vervolgens eigenhandig in elkaar gezet. Mehari kreeg de fiets vorige week en zondag werd hij al gestolen.

Mehari wilde gaan trainen en reed langs huis om nog even de juiste schoenen aan te doen. Hij zette de racefiets op slot, maar bij terugkeer was hij weg. Mehari vindt het afschuwelijk. Intussen heeft de vereniging een oproep geplaatst via Facebook. Ze vragen mensen uit te kijken naar de fiets. Het bericht is al 170 keer gedeeld, maar de fiets is nog niet gevonden.

Spontaan nieuwe inzamelingsactie

“Wel krijgen we ook veel reacties van mensen die opnieuw willen helpen. Ook van buiten de vereniging. En op deze manier ontstaat dus eigenlijk weer een nieuwe inzamelingsactie”, aldus Van Wijngaarden. Hij noemt de reactie hartverwarmend. Van Wijngaarden hoopt dat zijn jeugdlid zo snel mogelijk weer op de fiets kan springen. Mehari droomt net als iedere jonge wielrenner van deelname aan de Tour de France. “Hij is in ieder geval heel erg enthousiast”, zegt Van Wijngaarden.