Weer & Verkeer

Harde wind speelt evenementen parten, Flower Parade Rijnsburg verplaatst naar binnen

In verband met de harde wind zaterdag zijn enkele evenementen die dit weekend op de agenda stonden afgelast. Vooral in de kustprovincies nemen organisatoren het zekere voor het onzekere. Het KNMI heeft voor die provincies code geel afgegeven.

In het Zuid-Hollandse Rijnsburg gaat de jaarlijkse Flower Parade niet door vanwege de harde wind. Voorzitter van het bloemencorso Dirk Hogervorst laat weten het jammer te vinden, “maar het is onverantwoord om te rijden met zulke harde wind”. De 65 versierde wagens zijn in plaats daarvan te zien in Bloemenveiling Royal FloraHolland.

Op Texel is het HavenVistijn uitgesteld vanwege de storm. “Het voorspelde weerbeeld, windkracht 7/8 brengt de veiligheid van onze bakkers, rokers, standhouders en bezoekers in het geding”, verklaart de organisatie op haar site. Vliegveld Midden Zeeland schrapt zaterdag de demonstraties en rondvluchten tijdens de vliegdagen, die overigens zondag wel gewoon doorgaan.

In Winsum gaat het Fries Kampioenschap fierljeppen niet door. De wedstrijd is verplaatst naar zondag. Op het ballonfestival in Grave wordt er voorlopig niet met een luchtballon gevlogen.

Zondag is de zwemtocht Den Helder naar Texel afgelast. “Op dit moment verwachten we op het startmoment windkracht 8 en een golfhoogte rond de 2,5 meter. Dat zijn omstandigheden waarbij wij als organisatie de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden niet kunnen waarborgen”, meldt de organisatie.

ANP / Redactie