Lifestyle & Entertainment

In één klap miljonair: Nederlander wordt tweede op WK Fortnite

De Nederlander Dave Jong (21) is tweede geworden op het WK Fortnite bij het onderdeel duo’s. Jong speelde samen met de 15-jarige Brit Jaden Ashman en eindigde achter de Noorse Emil Bergquist Pedersen en de Oostenrijkse Thomas Arnould. Fortnite is een van de populairste games ooit en het toernooi heeft een totale prijzenpot van 30 miljoen euro.

Jong, in het spel bekend onder de naam Rojo heeft samen met Ashman, ook wel Wolfiez, 2,2 miljoen dollar (circa 2 miljoen euro) gewonnen. Het onderdeel duo’s, waarbij twee gamers samen moeten proberen de andere duo’s te verslaan, duurde twee dagen. Er deden in totaal vier Nederlanders mee, maar naast Jong wist niemand de finaleronde te bereiken.

50.000 euro startgeld

Pedersen is nu 16 jaar en door het wereldkampioenschap te winnen is hij miljonair geworden. Alle deelnemende spelers kregen bij de start 50.000 euro. Afhankelijk van de eindstand kan daar een hoog bedrag bijkomen.

Lees ook: Nederlanders strijden om miljoenenjackpot tijdens wereldkampioenschap Fortnite

Het toernooi wordt in een uitverkocht Arthur Ashe Stadium gespeeld. Online keken nog eens miljoenen mensen naar het toernooi. De finale voor het enkelspel is op zondag.

ANP