Lifestyle & Entertainment

Imanuelle G. blijft vier weken langer vastzitten in Belgische cel voor drugshandel

Het voorarrest van actrice Imanuelle G. in verband met vermeende drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland is met een maand verlengd.

Dat heeft de raadkamer in Antwerpen besloten in een zitting achter gesloten deuren, bevestigt het Openbaar Ministerie in Antwerpen.

‘Nieuwe rol’

De 34-jarige Rotterdamse moet terug naar de gevangenis in Antwerpen. Daar zit ze zit sinds ze zondag werd aangehouden met grote hoeveelheden drugs op zak. Het ging om meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol.

Haar management zegt dat “de uitspraak een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie” is. “Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak.” G. beraadt zich nu of zij in beroep gaat tegen de beslissing van de raadkamer. Als dat beroep uiterlijk maandag wordt ingediend, dan kan de zaak binnen vijftien dagen worden behandeld.

Dubbel verhaal

In de verklaring van het management staat verder dat G. “begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.”

Het OM meldt dat het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet. Eerder zei een woordvoerder dat haar verklaring over de voorbereiding op een nieuwe rol “een heel dubbel verhaal” is. “Het blijven strafbare feiten”. In een verklaring van het OM staat dat zij “aangehouden blijft op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”.

 

In een eerdere versie van dit artikel noemden wij de volledige naam van G. Aangezien zij officieel verdachte is hebben wij dit aangepast in haar initiaal.