Dieren

Bijzonder nieuws in Safaripark Beekse Bergen: hyena-puppy geboren

Safaripark Beekse Bergen heeft er een nieuw lid van de hyena-familie bij. Dit is bijzonder aangezien zelden gevlekte hyena-puppy’s in dierentuinen worden geboren. Het is nog onbekend of het om een mannetje of vrouwtje gaat.

Moeder Kaïdi beviel van een gezonde pup. Over ongeveer twee weken zullen moeder en jong verhuizen naar het gezamenlijke hol.

Lees ook: Beschuit met roze muisjes: mini-ezeltje Bonnie geboren in DierenPark Amersfoort

Pas zesde nestje in Europa

In Europa zijn er 41 plekken waar de gevlekte jachtdieren wonen, desondanks is dit slechts het zesde nest dat dit jaar ter wereld kwam. De laatste keer dat Safaripark Beekse Bergen hyena-pups mocht verwelkomen was in april 2018.

Gevlekte hyena’s kunnen het hele jaar door jongen krijgen. Na een dracht van vier maanden worden er één tot vier jongen geboren. De pups zijn dan ook nog helemaal zwart. Al vanaf de geboorte hebben ze tandjes en zijn de oogjes geopend. Bovendien kunnen ze al heel snel lopen.

In Safaripark Beekse Bergen leven nu, met het jong erbij, negen gevlekte hyena’s, verdeeld over twee groepen. In totaal zijn er vijf mannetjes, drie vrouwtjes en deze pup.

Lees ook: Homoseksuele pinguïns broeden gestolen ei uit in Amersfoort