112

Hulpverleners voeren gewonde verdachte dubbele bioscoopmoord af

Er zijn foto’s opgedoken op Twitter over hoe verdachte Ergün S. vlak nadat hij is neergeschoten wordt behandeld door de hulpdiensten. De man werd zondagochtend herkend bij een tankstation op industrieterrein Hoendiep in Groningen.

Een agent in burger wist de man neer te schieten. Hij werd in beide benen geraakt en lag vervolgens gewond op de grond.

Op de foto’s is te zien hoe de S. met ontbloot bovenlijf op de weg ligt. Hulpverleners behandelen de wonden van de man. Niet veel later wordt hij, onder politiebegeleiding, afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt er verder gekeken naar zijn verwondingen.

‘Er lag heel veel bloed’

Volgens een getuige had S. nog steeds dezelfde kleren aan als in het opsporingsbericht. Hij had ook een rugzak bij zich. Fareeba Sheedfar en haar man, Matthijs Platje, waren thuis toen het gebeurde. Zij wisten de onderstaande foto’s te maken van de arrestatie.

”We hoorden twee schoten en liepen direct naar het raam. We zagen een man met een pistool en de verdachte op de grond. Er lag ook veel bloed. De politieman was onherkenbaar als politie, undercover denken wij. Hij schopte twee metalen voorwerpen weg bij de verdachte, messen denken wij”, zegt het stel.

”Het was voor ons wel heel spannend om te zien gebeuren vanuit ons raam, we wonen er precies tegenover”, vertelt Fareeba verder. ”We herkenden namelijk direct dat het ging om de man die verdacht is van de moord in de bioscoop”, legt ze uit. ”Binnen 30 seconden na de schoten stonden er drie grijze undercover auto’s bij het tankstation en sprongen daar onherkenbare politie agenten uit. De ambulance volgde, de kleding van de verdachten werd uitgetrokken. Alles zat onder het bloed. Binnen enkele minuten daarna kwam er meer politie bij, die in politiewagens de weg bij het tankstation afzette.

Ook al gebeurde dit zo dicht hun huis herstel voelde zich volkomen veilig. ”Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld.”

De verdacht ligt met ontbloot bovenlijf gewond op de weg

De verdacht ligt met ontbloot bovenlijf gewond op de weg. Hij is twee keer geraakt in zijn benen.

Hier krabbelt de verdachte weer langzaam op

Hier krabbelt de verdachte weer langzaam op.

Hulpverleners voeren gewonde verdachte dubbele bioscoopmoorden af

Nadat de verdachte ter plaatse is behandeld wordt hij afgevoerd in de ambulance.

Uitschreeuwen van de pijn

Op Twitter zijn er beelden verschenen van vlak nadat de verdachte is neergeschoten. In de korte video is te zien hoe de man op de grond ligt terwijl hij het uitschreeuwt van de pijn.

Dorp in rouw

Ergün S. wordt ervan verdacht twee mensen te hebben omgebracht in een Groningse bioscoop. Hun lichamen werden zaterdagochtend ontdekt. Zondag werd het duidelijk dat het om een echtpaar uit Slochteren blijkt te gaan.

Lees ook: Slochteren rouwt om omgekomen buurtbewoners dubbele bioscoopmoord

In het dorp Slochteren rouwen mensen om het verlies. De slachtoffers laten twee kinderen achter.

Beelden: Twitter/Fareeba