Opmerkelijk

Huis Corné werd besmeurd: 'Olie komt volgens expert van vliegtuig'

Corné Klerkx uit het Brabantse Drunen weet inmiddels waar de olie vandaan komt die hij zondagochtend aantrof op en rondom zijn woning. “Een expert gespecialiseerd in olieschade is dinsdag langs geweest. Volgens hem toont het patroon duidelijk aan dat het uit de lucht komt, dus van een vliegtuig.”

Het is volgens de Brabander nu aan de deskundige om met zijn bevindingen naar de verzekeraar te gaan. Corné: “Het is nu afwachten voor mij.”

Olie moeilijk te bestrijden

Of zijn verzekering de hoog opgelopen schade dekt, weet Corné nog niet. “Dat hoop ik wel. Ik heb een opstalverzekering dus ik denk het het gedekt is, maar ik zie dat er ook een uitsluitingsclausule in staat die gaat over beschadigingen aan je woning door stoffen uit de lucht. Ik weet niet hoe ze dat interpreteren.”

Lees ook: Vette verrassing voor bewoner huis in Drunen

Corné geeft telefonisch toe dat hij wel eens beter heeft geslapen dan de afgelopen nachten. “Ik heb zondag al twee bedrijven ingeschakeld om de olie te verwijderen. Het eerste bedrijf stopte ermee toen het water waarmee ze de olie wilden verwijderen richting het riool stroomde. Het is chemisch afval dus dat kan niet.”

Persoonlijke faillissement aanstaande

Een ander bedrijf heeft het later opgepakt. “Ik vermoed dat ik alleen daarom al zo’n 10.000 euro kwijt ben. Als die kosten niet worden vergoed betekent dat een persoonlijk faillissement.”

Extra wrang aan de hele situatie is dat de gedupeerde Corné zich deze week heel anders had voorgesteld, aangezien hij een weekje vrij heeft genomen. “Ik zou deze week naar een kennis van me in Hongarije gaan. Dat heb ik vanwege alles maar geannuleerd. Eerst hier alles maar even regelen.”

Van welk vliegtuig de olie afkomstig is, blijft nog altijd een groot raadsel. Meerdere Drunenaren maakten melding van een militair vliegtuig dat laag over kwam vliegen, maar of dat er iets mee te maken heeft is onduidelijk.