Opmerkelijk

Horrordates: 'Na het toetje kwam hij niet meer terug'

Een horrordate op het strand in Katwijk verliep afgelopen weekend totaal rampzalig. De vrouw had afgesproken met een man die ze onlangs had leren kennen via een datingsite.

Tijdens hun uitje zei de man dat hij even naar zijn auto moest om wat te pakken, maar keerde niet terug. Hij liet zijn date alleen achter op haar handdoekje, in badpak, op slippers en zonder portemonnee. De politie moest eraan te pas komen om de vrouw, die ver van huis was, te redden.

Deze vrouw is niet de enige met een horrordate. Wij spraken mensen wiens date op een enorm fiasco uitliep.

Verdwenen

“Ik had ooit een date in een restaurant in Amsterdam met iemand die zei dat ik niets mee hoefde te nemen”, vertelt Farah. “Na het toetje ging hij even naar de wc en kwam hij niet meer terug. Daar zat ik dan, zonder geld en met mijn mond vol tanden.”

Farah kon gelukkig geld overmaken via haar mobiele telefoon. “Anders kon ik heel wat afwasjes doen.”

Beugelbekkie

De ergste ervaring van Rosanne* was vooral pijnlijk voor haar date. “Een vriendin had ons gekoppeld en hoewel ik een foto had gezien, zag hij er anders uit dan ik had verwacht. Hij had een beugel en ik vond hem onaantrekkelijk.”

“Toen hij in de rij stond om drankjes te halen appte ik de vriendin die ons op date had gestuurd de vreselijkste dingen over hem. Heel overdreven, maar het waren meerdere appjes achter elkaar over hoe hij eruitzag en dat ik hem vreselijk vond. Alleen stuurde ik de berichtjes niet naar haar, maar naar hem..”

“Ik zag hem in de rij zijn telefoon pakken, mijn appjes lezen en wit wegtrekken. Ik heb me nog nooit zo geschaamd. Hij kwam teruglopen en bleef (veel te) aardig. We zijn allebei naar huis gegaan, waar ik keihard moest huilen omdat ik me zo vreselijk voelde. Ik heb hem nooit meer gesproken en inmiddels kan ik erom lachen, maar dat heeft even geduurd.”

Rioolbuis

Bij wie het ook gruwelijk misging is Ruben. Zijn Tinderdate tijdens een vakantie in Colombia liep uit op een drama. “Ik kwam via de datingapp Tinder met Tahlia in contact en het klikte meteen. We besloten af te spreken, maar kort na onze ontmoeting ben ik in een rioolbuis geduwd, bedreigd en beroofd.” Volgens Ruben bleek zijn tinderdate in het complot te zitten.

Luister hier naar het hele verhaal van Ruben. Deze reportage werd eerder al uitgezonden in Hart van Nederland.

*Naam is gefingeerd en bekend bij de redactie.