Dieren

Hondje Woezel na paar uur bevrijd uit mestput in Gorssel

Uren was hij zoek, tot de baas van hondje Woezel zacht gepiep hoorde uit de mestput op een boerenerf in Gorssel. De brandweer wist het hondje kort daarop ongedeerd uit de put te bevrijden.

Als de eigenaar van Woezel rond 18.00 uur gisteravond een oproep post op Facebook over haar vermiste hondje, is het beest al twee uur vermist. Hij draagt een muilkorf, is gechipt en is voor het laatst gezien in de omgeving Epse/Gorssel, zo laat het bezorgde baasje weten.

Woezel blijkt helemaal niet zo ver weg te zijn. Na een paar uur zoeken hoort het baasje gepiep vanuit de mestput op het erf van de boerderij. De brandweer wordt erbij gehaald en weet uiteindelijk het stinkende klusje te klaren.

Geluk bij een ongeluk

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft hondje Woezel misschien wel vier uur in de put vast gezeten voor het dier uiteindelijk rond 20.30 uur werd bevrijd.

“Woezel! Woezel! Wat een geluk heb jij gehad. Een paar uurtjes was je zoek, totdat je helemaal achterin de put werd ontdekt door je vrouwtje”, laat de Brandweer in Gorssel weten via Facebook.

Gelukkig mankeert Woezel niets, al had Woezel wel een grondige wasbeurt nodig na de duik in de mestput. De brandweerlieden zelf ook, trouwens.