Misdaad

Duizenden herdenken doodgeschoten rapper Feis in Rotterdam

Duizenden mensen hebben op het Heemraadsplein in Rotterdam Faisal Mssyeh, beter bekend onder zijn rappersnaam Feis, herdacht. De 32-jarige artiest werd in de nieuwjaarsnacht doodgeschoten. Door wie en waarom is nog onbekend.

Op het plein werd muziek van Feis gespeeld. De aanwezigen, onder wie ook families met kinderen, gaven massaal gehoor gegeven aan de oproep om witte ballonnen en rozen mee te nemen. ‘RIP Feis’ stond op meerdere ballonnen geschreven. Na een gebed van de imam en een minuut stilte werden de ballonnen losgelaten.

Bekijk hieronder een deel van de herdenking:

LIVE: Herdenking voor doodgeschoten rapper Feis

In Rotterdam wordt vrijdagmiddag een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Faisal Mssyeh, zoals Feis echt heette. De organisatoren hebben opgeroepen om witte ballonnen en rozen mee te nemen naar het eerbetoon aan het Heemraadsplein.

Posted by Hart van Nederland on Friday, January 4, 2019

De herdenking was georganiseerd door buurtbewoners. Tijdens de plechtigheid zei de beste vriend van Feis, rapper Winne, dat de overledene ”een geliefd mens was”. Over de broer van Feis, die gewond was geraakt door de schietpartij, zei Winne dat die ”vecht voor zijn leven en alle gebeden goed kan gebruiken”.

Lees ook: Schutter die rapper Feis doodschoot nog niet gepakt

De schutter of schutters zijn nog niet aangehouden. Na het fatale geweld pakte de politie zeven verdachten op, maar geen van hen blijkt iets met de schietpartij te maken te hebben. Wel zit een van de verdachten nog vast, omdat hij een vuurwapen bij zich had.

Rapper Feis werd onder meer bekend door samenwerkingen met andere rappers, onder wie Winne, U-Niq, Winne en MocroManiac. In 2014 bracht hij zijn eerste soloalbum uit: Hard van buiten, gebroken van binnen.

Geweld loopt de spuigaten uit

Ondernemers en politici in Rotterdam pleiten voor hardere maatregelen tegen al het geweld. De moord op rapper Feis is één van de talloze incidenten die de Rotterdammers de afgelopen weken voor de kiezen kregen.

Bericht gaat verder onder de video:


Op 12 december werd de Amerikaanse studente Sarah Papenheim door haar huisgenoot doodgestoken. Nog geen week later werd de Maasstad opgeschrikt door de moord op de 16-jarige Humeyra. Het meisje werd van dichtbij doodgeschoten door haar 31-jarige ex-partner. Op 28 december was er de steekpartij bij discotheek Vibes, waarbij 5 gewonden vielen.

Het laatste slachtoffer in de reeks was rapper Feis. Rotterdam is de geweldsgolf meer dan zat.

ANP/Redactie