Dieren

Honderden flamingo's verkennen nieuw buitenverblijf

De dierencollectie van GaiaZOO is uitgebreid met maar liefst 400 grote flamingo’s. Het is de grootste groep flamingo’s die in Europa in een dierentuin te bewonderen is.

Het nieuwe leefgebied van de flamingo’s betreft een enorme volière met een oppervlakte van 3.000m2 en de bontgekleurde beesten mochten afgelopen maandag voor het eerste hun nieuwe leefgebied in het Limburgse Kerkrade verkennen.

Aarzelen

Op beelden is te zien hoe de kolonievogels voortdurend op elkaar reageren. Uiteindelijk durven steeds meer vogels een kijkje te nemen en na flink aarzelen besluit de hele groep zelfs de volière in te wandelen. Dit bevalt de vogels dusdanig goed dat ze ook niet meer terug willen naar binnenverblijf, aldus de dierentuin.

Lees ook: Flamingo’s fleuren ‘t Roegwold op

Van de zes soorten binnen de flamingo’s is de grote flamingo – met een lichaamslengte van zo’n 150 cm – de grootste. De kolonie van 400 is afkomstig uit Duitsland, waar ze hun verblijf waren ontgroeid.

Roze kleur

De flamingo’s leven in grote groepen in ondiep water. In het wild filteren ze algen en kleine kreeftachtigen uit het water. De kleurstof in hun voedsel veroorzaakt de roze veerkleur. De omvang van de groep is uniek. Alleen in Dubai en Singapore zijn meer flamingo’s bij elkaar te zien.