Weer & Verkeer

Hittegolf: 5 dingen die je kunt doen als je de warmte wil ontlopen

De zomer is vanaf vandaag officieel begonnen en de regenbuien zijn verleden tijd. Dit weekend is het al zonnig en warm, maar echt heet wordt het vanaf dinsdag: dan loopt het kwik plaatselijk op tot zo’n 38 graden.

Lees ook: Zo houd je het hoofd koel tijdens de aankomende tropennacht

Heerlijk, volgens sommigen. Maar wat nou als je een hekel hebt aan tropische temperaturen? Op deze plekken ontwijk je de hitte en houd je het hoofd koel.

Bioscoop

Naar de bioscoop als het heet is buiten, zonde? Niet als je houdt van verkoeling. In de bios kun je met airco in een luie stoel genieten van de film. Heerlijk toch?

Indoor skiën

Een indoor skibaan is de ideale plek om écht af te koelen als het buiten bloedheet is. Met een temperatuurverschil van meer dan 40 graden koel je lekker af in de sneeuw. Terug naar buiten wordt dan wel even doorbijten.

Kantoor

Veel mensen willen het liefst vrij nemen om naar het strand te gaan en te genieten van de zon. Maar eigenlijk is een kantoor (met airco) de beste plek om niet oververhit te raken. Wanneer de werkdag erop zit neemt de hitte wat af en is het buiten al een stuk aangenamer.

Woonboulevard

Heb je nog dingen nodig voor je interieur en hou je niet van tropische warmte, breng dan dinsdag of woensdag een bezoekje aan de woonboulevard. Met een beetje geluk ben je een van de weinigen.

Sportschool

Buiten sporten tijdens een hittegolf is voor de echte bikkels, maar in de meeste sportscholen staat de airco op standje vrieskist. Goed toeven dus als je de zon even wilt ontvluchten.

Lees ook: Eerste hittegolf van het jaar verwacht