'Het viel Gasly ontzettend zwaar dat Max hem dubbelde'

Pierre Gasly beleeft voorlopig een lastig seizoen bij Red Bull, in de schaduw van Max Verstappen. Na een vijfde plaats in Monaco werd hij achtste in Canada, tiende in Frankrijk en zevende in Oostenrijk. Op de Red Bull Ring werd hij gedubbeld door teamgenoot Verstappen en dat viel hem bijzonder zwaar.

”Dat viel hem ontzettend zwaar”, aldus teambaas Christian Horner tegenover Reuters. ”Het was duidelijk dat hij vrij emotioneel werd na het einde van de race. Hoe sneller hij probeert te rijden, hoe langzamer hij is. We weten wat hij kan en dat is veel meer dan hij toe nu toe heeft laten zien.”

Kritiek

Door de tegenvallende resultaten neemt de kritiek vanuit de media toe. Her en der circuleren al namen van potentiƫle volgers, zoals de Duitser Nico Hulkenberg. Volgens Horner is een vervanging van de jonge Fransman nog niet aan de orde.

”Hij krijgt veel te verduren, maar als team steunen we hem onvoorwaardelijk. Hij moet zich niet teveel focussen op de statistieken of op zijn teamgenoot. Mijn advies is dat hij weer gewoon lekker moet gaan rijden”, zo besluit de Brit.