Dieren

Het is Internationale Kattendag: een eerbetoon aan 's werelds beroemdste katten

Het is vandaag Internationale Katten Dag. De enige dag in het jaar waarop we schaamteloos onze liefde voor katten mogen uiten. Internationale Kattendag is een initiatief van International Fund for Animal Welfare, beter bekend als IFAW.

Ter ere van deze speciale dag hebben we een top 5 gemaakt van onze favoriete, wereldberoemde katten.

5. Lil Bub

Het leven van Lil Bub begon alles behalve soepel. De kat werd geboren met verschillende genetische mutaties. Ze moest met de fles gevoed worden en wilde door niemand geadopteerd worden. Gelukkig vond ze uiteindelijk toch een liefdevol baasje en werd ze dankzij een foto op internetforum Reddit ook de rest van de wereld omarmd.

Het uiterlijk van Lil Bub wordt gekenmerkt door het tongetje dat altijd uit haar bekje hangt. Dat komt doordat de kat geen tanden en een korte onderkaak heeft. In 2013 maakte de kat haar opwachting in de documentaire ‘Lil Bub & Friendz’. Ook in de daarna nam ze verscheidende filmrollen voor haar rekening.

4. Suki the Adventure Cat

Suki is waarschijnlijk een van de meest avontuurlijke katten van het internet. Samen met haar baasjes trotseert deze Bengaalse kat mistige valleien, dichtbegroeide bossen en besneeuwde bergtoppen. De prachtige foto’s van haar avonturen delen Suki’s baasjes op Facebook en Instagram.

3. Goal Kitty

Sommige katten moeten er niets van weten, maar de zwart-wit gevlekte Keys wil niets liever dan te worden opgepakt door haar baasje Peter. Om dat te bereiken, gaat de kat op haar achterpoten staan en gooit ze haar voorpoten hoog in de lucht. Een foto van die juichende houding ging al snel het hele internet over, waarna Keys bekend kwam te staan als Goal Kitty.

Op Instagram staan inmiddels honderden foto’s en filmpjes van de om een knuffel vragende Keys.

2. Smoothie the Cat

Neerlands beroemdste kat is Smoothie uit Eindhoven. De kat is met ruim twee miljoen volgers een regelrechte hit op Instagram. Haar baasje Arvid voorziet de miljoenen fans iedere dag weer van nieuw kiekjes van de British Shorthair. Inmiddels heeft Smoothie ook haar eigen YouTube-kanaal, waarop de avonturen van Smoothie en haar huisgenoot Milkshake te volgen zijn.

In juni 2017 maakte Hart van Nederland een reportage over Smoothie. Bekijk ‘m hier terug!

View this post on Instagram

I’m with you every step of the (stair)way.

A post shared by Smoothie the Cat (@smoothiethecat) on

1. Grumpy Cat

Grumpy Cat kan zonder twijfel worden bestempeld als de beroemdste kat ter wereld. Tardar Sauce, zoals Grumpy eigenlijk heet, verwierf haar faam nadat de broer van haar baasje Tabatha Bundesen in 2012 een foto van de kat op internetforum Reddit plaatste. Door haar chagrijnige gezichtsuitdrukking groeide Tardar via memes (grappige plaatjes) al snel uit tot een waar internetfenomeen. Ze werd de ster van reclamespotjes, kreeg haar eigen merchandiselijn en speelde zelfs een glansrol in haar eigen kerstfilm.

In mei van dit jaar overleed Grumpy als gevolg van een urineweginfectie. De kat is 7 jaar oud geworden.


Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jullie katten! Deel een foto van je kat met ons via Facebook en wie weet zie je jouw kat terug in onze eregalerij.