Dieren

Het gaat steeds beter met de geredde leeuw Simba uit Bagdad

Het gaat steeds beter met Leeuw Simba. Hij is zijn eerste nacht goed doorgekomen en is in redelijke conditie, aldus Stichting Leeuw. “Meteen na aankomst in onze quarantaineruimte is hij zich uitgebreid gaan wassen en kwam duidelijk tot rust”, schrijven zij.

Simba landde vrijdag in Maastricht nadat hij door twee marechaussees is gered uit Bagdad. Zij vonden de zwaar verwaarloosde leeuw op een lokale markt in een te kleine kooi. De twee begonnen een succesvolle crowdfundingsactie met hulp van de Stichting Leeuw om het dier – inmiddels Simba gedoopt – uit zijn ellendige situatie te bevrijden en van Irak naar Nederland te brengen.

Lees ook: Simba de Leeuw uit Bagdad geland

Direct na aankomst is het dier naar de opvang in Anna Paulowna gebracht, waar dertig dagen in quarantaine blijft. “Simba is in redelijke conditie maar heeft geen spieren kunnen opbouwen door altijd in een kleine ruimte te hebben geleefd. Hier zullen wij de komende periode aan moeten werken en natuurlijk zorgen dat hij de juiste voeding en supplementen krijgt”, aldus de stichting. 

Ontklauwd

Het dier is waarschijnlijk ontklauwd, wat betekent dat hij geen nagels meer heeft aan zijn voorpoten. Die groeien ook niet meer aan, denken de verzorgers. Simba is naar schatting twee jaar en heeft nog nooit contact gehad met andere leeuwen.

Terug naar Afrika

Stichting Leeuw hoopt dat ze wat voor Simba kunnen betekenen. “In de komende weken zullen de verzorgers proberen het vertrouwen te winnen en een goed beeld te krijgen van zowel de fysieke en mentale staat waarin Simba verkeert.” Het doel is dat de leeuw uiteindelijk terugkeert naar zijn land van herkomst: Afrika.

Foto: Stichting Leeuw