Weer & Verkeer

Heerlijk herfstweer! Temperatuur schiet omhoog in het weekend

De afgelopen weken leek het iedere dag nóg kouder te worden dan de dag ervoor, maar we hebben een weekend met uitstekend herfstweer voor de boeg. De temperaturen stijgen naar 10 tot 11 graden in het zuiden van het land.

Ook de noordelijke helft van het land is het niet echt heel koud. De temperatuur stijgt daar naar 7 tot 8 graden, meldt Weeronline. Door de oostelijke wind is het gevoelsmatig wel iets kouder, tussen 2 en 6 graden. Dat is iets zachter dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

De temperatuur zakte de afgelopen twee weken overdag regelmatig ver onder de 5 graden, in de nacht vroor het soms. Afgelopen woensdag bereikte de herfst zijn laagste temperatuur van dit najaar.

Zaterdag en zondag

Het wordt zaterdag een overwegend bewolkte dag. In het noordoosten kan de zon in de ochtend nog heel even schijnen, maar daarna is het grijs en bewolkt. In het zuidwesten is in de ochtend kans op lichte regen.

Zondag is het rustig najaarsweer met wolkenvelden, maar ook zon. Op verschillende plekken kan mist en laaghangende bewolking voorkomen. Op plaatsen waar de zon schijnt is het heerlijk herfstweer.

Ook volgende week is het nog vrij zacht weer voor eind november. De temperatuur haalt dagelijks de dubbele cijfers en stijgt naar waarden tussen 9 en 12 graden. Er is elke dag kans op regen.