Sport

Hamilton beleeft voorlopig 'beste seizoen ooit'

Lewis Hamilton is naar eigen zeggen aan zijn beste seizoen ooit bezig. De Brit staat na tien races comfortabel aan de leiding van het kampioenschap met 223 punten. Teamgenoot Valtteri Bottas volgt al op 39 punten. Max Verstappen staat derde met 136 punten.

”Dit is het sterkste jaar dat ik ooit heb gehad, na de eerste tien races, dat ik mij kan herinneren”, aldus de Brit op de website van de Formule 1. Ook onthult de vijfvoudige wereldkampioen dat hij nerveus werd na de goede testdagen van Ferrari in het voorseizoen. ”Toen we in Barcelona waren voor de testdagen reed Ferrari een paar hele snelle rondes. Wij konden dat niet en werden heel nerveus”, aldus Hamilton.

Testdagen

Mercedes deed na de testdagen nog enkele veranderingen aan de wagen, met resultaat. Van de tien gereden Grands Prix won de Duitse renstal er negen. Hamilton complimenteert het team met de vooruitgang die geboekt werd na de testdagen. ”Het seizoen is voorlopig fantastisch en we zullen alleen maar sterker worden. Er zitten nog verbeteringen aan te komen”, besluit de Brit.