112

Hagenaar opgepakt voor vuurwerkbom onder ME-bus in Duindorp

De politie in Den Haag heeft maandagochtend een 38-jarige man uit de stad gearresteerd  voor het gooien van een vuurwerkbom onder een ME-bus in Duindorp.

De vuurwerkbom ontplofte op 3 december rond 22.00 uur in de Pluvierstraat. In de ME-bus zaten op dat moment zeven agenten. Het zware vuurwerk veroorzaakte een explosie onder de wagen. Door de knal liep een agent blijvende gehoorschade op. De bus raakte zwaar beschadigd.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging en een poging tot (zware) mishandeling. Hij zit vast en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De vuurwerkaanslag werd gefilmd door een politiehelikopter
(Tekst gaat verder onder de video)

Meer arrestaties in Den Haag

Naast de Hagenaar zijn nog vijf andere mannen opgepakt. Zij worden ervan verdacht dat ze de afgelopen maand vernielingen hebben gepleegd en rellen hebben georganiseerd.

Het is vrijwel elke nacht raak in Den Haag en omstreken. Aanleiding voor de ongeregeldheden lijkt het afgelasten van de vreugdevuren met oud en nieuw te zijn. Begin december pakte de politie negentien mensen op die onder meer brand probeerden te stichten en illegaal vuurwerk afstaken of bij zich hadden.

Redactie/ANP