112

Vrienden en familie maken zich grote zorgen om vermiste Remy (43) uit Deventer

De politie, vrienden en familie maken zich grote zorgen om de vermiste Remy Uijttenboogaart uit Deventer. De 43-jarige man ging zaterdag in overspannen toestand, met een koffer vol kleding en zijn kat, bij een vriend in Vaassen logeren.

“Tegen etenstijd zei hij shag te gaan halen en zo terug te komen”, zegt Remy’s vriend Arnold. “Hij is vertrokken met zijn auto. Zijn telefoon had hij nog thuis in Deventer liggen. Er was het vermoeden dat hij die aan het ophalen was.”

‘Lijkt van de aardbodem verdwenen’

Toen niemand meer iets van Remy hoorde, is de politie ingeschakeld. “Al zijn vrienden zijn gebeld, maar niemand weet iets”, aldus Arnold. “Hij lijkt wel van de aardbodem verdwenen.”

Remy’s zus Sharon is erg ongerust. Ze is op eigen houtje een onderzoek begonnen, omdat ze vindt dat de politie te weinig doet. “Ik ben naar een tankstation gegaan, heb alles in zijn computer nagekeken en probeer achter zijn bankgegevens te komen.”

Beelden van Remy bij tankstation

Sharon heeft beelden in bezit waarop te zien is dat haar broer nog bij het stankstation in Vaassen is geweest. Hij draagt daar een grijze trui van het merk Jack & Jones, een blauw/zwarte trainingsbroek en rijdt in een blauwpaarse Alfa Romeo Mito.

Volgens vriend Arnold zijn er een aantal scenario’s mogelijk: dat Remy zich ergens schuil houdt in Nederland of het buitenland, vermoord of ontvoerd is, een ongeluk heeft gehad of zelfmoord heeft gepleegd. Op Facebook worden berichten over de vermissing veelvuldig gedeeld.