112

Grote zorgen om vermiste Arnee (21): ‘Kom asjeblieft thuis’

Familie en vrienden van de 21-jarige Arnee uit Heerenveen maken zich grote zorgen om zijn gezondheid. Arnee wordt sinds donderdag 4 juli vermist. “We hebben geen flauw idee wat er aan de hand is”, zegt zijn zus Janine.

Verhuizing

Afgelopen zaterdag stonden familie en vrienden van Arnee klaar bij zijn woning om hem te helpen verhuizen. Hij bleek niet thuis, de voordeur stond open en al zijn spullen lagen op tafel. “Zijn portemonnee, sleutels en telefoon lagen binnen. Dat is niets voor hem”, vertelt Janine. “We spreken hem iedere dag, hij verdwijnt nooit zomaar een paar dagen. Het is zo vreemd dat al zijn spullen er nog liggen.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er ook door hen wordt gezocht naar Arnee. “We hebben met betrokkenen gesproken en een Burgernet-melding verstuurd. Ook is er met speurhonden en een bootje gezocht in de buurt van een plek waar Arnee veel komt met zijn vrienden. Tot nu toe heeft onze zoektocht helaas nog niets opgeleverd”, aldus de politie.

Zoektocht

Arnee is donderdag voor het laatst gezien bij café De Skoffel in Heerenveen. Volgens zijn zus Janine kan het zijn dat hij daarna in verwarde toestand zijn woning heeft verlaten. De zorgen zijn daarom extra groot. “We doen niks anders dan heel Heerenveen doorzoeken. De hele familie en al zijn vrienden helpen mee. We zijn opgesplitst in groepen en we kijken constant bij zijn woning of hij inmiddels al thuis is. Kom alsjeblieft thuis, laat iets van je horen, we zijn radeloos.”